Tulipánvirágzás Isztambulban (1 Hölgy társításra vár!)

 

2020. április 16-19.

Could not load widget with the id 792.

The product code (410) is not found.

 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap:
  Elutazás Bécsből a Turkish Airlines 7.00-kor induló menetrend szerinti járatával Isztambulba. Transzfer a repülőtérről a szállodába, ahol lepakolást követően sétára indulunk. Miután megszereztük első benyomásainkat a „Kelet Kapujáról”, megnézzük a Kék mecsetet is, fotózkodunk a Hippodrom-téri nagy obeliszkkel, és gyönyörködünk a rengeteg tulipánban. Áprilisban ugyanis varázslatos dolog történik Isztambulban: tulipánok milliói nyílnak mindenhol, parkokban, utak mentén, körforgalmakban vagy virágoskertekben. Törökországban az április egy kicsit a tulipán szinonimája is. A tulipánt az ázsiai sztyeppék területeiről hozták be Törökországba a 16.században, a törökök azonnal beleszerettek a fordított harang alakú pompás virágokba. Az Oszmán Birodalom leggazdagabb időszakában, az úgynevezett Tulipán-korszakban, egyes tulipánfajtákat megdöbbentő összegekért adtak és vettek, akkor több mint 1800 fajta volt forgalomban. Isztambulból került a tulipán Hollandiába. A Nemzetközi Tulipán Fesztivál idején a parkok versenyeznek a legnagyobb, legpompásabb virágoskertekért, a városlakók pedig hétvégenként felkeresik a parkokat, tereket, hogy a tulipánmezőkben gyönyörködhessenek. A fesztivál ideje alatt a látogatókat különféle zenei programok, illetve olyan kézműves bemutatók is szórakoztatják, mint kalligráfia, márványozás, festészet és üvegfújás. Első sétánk után megvacsorázunk egy tipikus helyi étteremben, majd szállás.

  2. nap:
  Reggelit követően a Topkapi-Palotába látogatunk. Az ún. „Ágyúkapu” Palota 1465 és 1853 között az Oszmán Birodalom adminisztratív központja volt, így ma is a város egyik legizgalmasabb látnivalója. Egyrészt innen meseszép a rálátás az Aranyszarv-öbölre és a Boszporuszra, másrészt máig egy elszeparált, titokzatos világ nyomait láthatjuk, ha a palota-negyedet végigjárjuk. A közel 3 órás program során látjuk az egykori szerájt, az egykori hivatali épületeket, könyvtárat, imaházakat, gyönyörű belső teraszokat és persze különféle kiállításokat. Az 1800-as évek közepére ez az épületegyüttes már elavulttá vált, így a család átköltözött a Boszporusz partján álló Dolmabahce palotába. Itt maradt azonban a kincstár, Mohamed próféta szent relikviái és az állami archívum is. Miután bejártuk az egykori szultáni központot, megpihenünk, majd megnézzük az Hagia Sophia-t, amely az isteni bölcsesség templomaként először a kereszténység legnagyobb temploma volt, később mecset lett, ma (egyelőre még) múzeum. Ezután fakultatív hajókirándulásra indulunk a Boszporuszon.

  3. nap:
  Reggeli után a város másik nagy palotájának, a klasszikusan meseszerű Dolmabahce-Palota bejárására indulunk. 1856 és 1924 között itt élt családjával az Ottomán Birodalom utolsó hat szultánja. A palota kialakítása ötvözi a barokkot, a rokokót és a neoklasszikus stílust, persze a hagyományos ottomán építészet jegyeit is felfedezhetjük benne. A Dolmabahce palota aranytól és kristályoktól roskadozik és igazi európai hangulatot kelt. Itt található a világ legnagyobb cseh kristálycsillárja: a 750 égőt tartalmazó, és 4,5 tonnás mestermű Viktória királynő ajándéka volt. Miután megcsodáltuk ezt a szép épületet, a Grand Bazar, vagyis a nagy, fedett bazár felfedezésére indulunk. A Bazár méltó lesz hírnevére. Olyan, mint egy város a városban: hatvan fedett utcácskára tagolódó épületkomplexum csaknem ötezer üzletet rejt, melyekben ékszereket, aranyat, antik bútorokat, szőnyeget, bőrárut és ruhaneműt, kerámiákat, és fűszereket kínálnak áru fajtánként csoportosítva. Este fakultatív programként részt vehetünk egy török esten.

  4. nap:
  Reggelit követően a Yerebatan Ciszterna, más nevén az „Elsüllyedt Palota” bejárására indulunk. Az ősi város alatt számos, az ó- és középkor fordulójáról fennmaradt földalatti víztározó található, melyek közül ez az egyik legjobb állapotban fennmaradt ciszterna. A ciszternát Justinianus építtette 532-ben. A földalatti terem – melyet 336 darab 8 méternél is magasabb márványoszlop tart – 138x64 méter (9800 m2), és 80 ezer m3 vizet képes befogadni. Ezután kijelentkezünk a szállodából és elindulunk a repülőtérre. A Turkish Airlines 17.40-kor induló járatával érkezünk Bécsbe, ahol vár minket autóbuszunk. Várható érkezés Szombathelyre helyi idő szerint 21.30 körül.

  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Repülőjegyet a Turkish Airlines menetrendszerinti járatára
  • Szállást 3 éjszakára a központi fekvésű 4 csillagos hotelben, Isztambulban, 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobás szobákban
  • Svédasztalos reggelit
  • Transzfert a repülőtérről a szállodába és vissza
  • Transzfert Szombathelyről Bécs – Schwechat repülőtérre és vissza

  • Repülőtéri illetéket: 30.000 Ft/fő
  • Egyágyas felárat: 39.000 Ft/fő
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást:
   • 70 éves korig: 5.900 Ft/fő
   • 70-80 év között: 8.500 Ft/fő
   • 80 év felett: 12.500 Ft/fő
  • Belépőjegyeket: kb. 50 €/fő
  • Fakultatív programokat:
   • Hajókirándulás a Boszporuszon, vacsorával: kb. 70 €/fő
   • Török-est vacsorával: kb. 65 €/fő
  • találkozó: Szombathely, MMIK parkoló bejárat: 2.55, indulás: 3.00
  • repülő indul: 7.00-kor
  • hazautazás: a Turkish Airlines 17.10-kor induló járatával
  A programok sorrendje felcserélődhet!

 • Élvezze a tömeg nélküli utazás élményét, ahol a látnivalók mellé akár egyéni érdeklődésének megfelelően alakíthatjuk a napi programot. Mini csoportjaink (max. 15 fő) lehetőséget adnak arra, hogy kellemes társaságban, de nem nagy létszámú csoporttal élvezze az utazást. A sok nézelődés közben leülne egy kávéra? Tegye meg! J Ezután folytatjuk a sétát és a várossal történő ismerkedést. Ezek az utazások lehetőséget adnak arra, hogy valóban VIP utasként bánjanak Önnel és minden csak Önről szóljon… Próbálja ki Ön is, milyen az, ha egy exkluzív, mini csoportos utazáson vesz részt!