Őszi romantika Rómában (6 nap/ 5 éj)

Őszi romantika Rómában (6 nap/ 5 éj)
Részvételi díj
155,000 HUF
Résztvevők száma
Időpont (tervezett)
Felszállási helyek
Fizetési mód
A dokumentációt ....
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap:

  Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 4:30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Olaszországba. Útközben egy rövid városnézés során egy egykor virágzó kereskedővárosba, Ferrarába látogatunk, amely az Este család székhelye volt, s melynek hatalmas várkastélya Lucrezia Borgia udvartartásához tartozott. Ezután folytatjuk utazásunkat a szőlővel, olívaültetvényekkel borított, kiváló bort és olajat kínáló toszkán vidékre. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora Vinciben (1 éj).

  2. nap:

  Reggelit követően folytatjuk utazásunkat a „reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetett Firenzébe: a művészet és a kultúra szerelmesei számtalan, a grandiózus firenzei reneszánsz korából származó műalkotással, épülettel, műemlékkel találkozhatnak a városban, melyek egymástól kis távolságra találhatók, a történelmi centrum egy-két óra alatt gyalog bejárható. Az Arno folyó két partján elterülő települést hosszú ideig a legendás Medici család irányította, majd 1865 és 1870 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Óvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnéző sétánk során felkeressük a város legfőbb nevezetességeit (Dóm, Campanile, Battistero, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Uffizi Képtár, stb.), majd szabad program. Ezt követően folytatjuk utazásunkat Rómába. Érkezés Rómához közeli hotelünkbe az esti órákban, vacsora (3 éj).  3. nap:

  Reggeli után megtekintésre kerülnek az Antik Róma nevezetességei: Forum Romanum (egykori főtér, a politikai és közéleti események legfőbb központja), Palatinus domb (itt álltak Róma nemeseinek villái és palotái, ez volt a város legelőkelőbb helye), Colosseum és a környék egyéb nevezetességei (pl. II. Vittorio Emanuele, Olaszország első királyának emlékműve). További sétánk során megismerkedünk a Barokk Róma látnivalóival: megtekintésre kerül a Spanyol lépcső (csodás rálátás a városra), a Trevi-kút, a Pantheon és a Navona tér nevezetességei. Közben szabad program a Corso környékén, vásárlási lehetőség. Szállás és vacsora.

  4. nap:

  Reggelit követően feltárul előttünk a Keresztény Róma: látogatást teszünk a Vatikánban. A program során ismerkedünk a Vatikáni Múzeum kincseivel (Laokoon szoborcsoport, antik szoborgyűjtemény, egyéb kiállítások, Sixtus-kápolna), innen átsétálunk a Szent Péter Bazilikába, majd a Szent Péter térre. Átsétálunk az Angyalvárhoz is. Visszautazunk szállásunkra, vacsora.

  5. nap:

  Reggelizünk, majd Tivoliba, a Rómához közeli kisvárosba utazunk, amelyet a „villák és kertek városaként” is ismertek. A Villa d’ Este palota és a hozzá tartozó káprázatos reneszánsz park egyedülálló látványosság: vízesések, csobogók, szökőkutak százai ontják vizüket a park ösvényei, szobrai, mesterséges barlangjai között. Rövid szabad program, majd Padova környéki hotelünkbe indulunk. Szállás és vacsora. (1 éj)

  6. nap:

  Reggelit követően hazaindulás. Útközben Olaszország egyik fontos zarándokhelyén, Padovában teszünk egy rövid látogatást. Felkeressük a Szent Antal Bazilikát, Gattamelata lovas szobrát, a Piazza delle Erbét, az egyetem épületét, a Prato delle Valle-t és a Városházát is. Rövid szabadidő, ezután pihenők közbeiktatásával folyamatos utazás, várható érkezés Szombathelyre az esti órákban (kb. 21.00-22.00 körül) • A részvételi díj tartalmazza:

  • Autóbuszos utazást
  • Szállást 3 csillagos hotelben: 1 éjszakára Vinciben, 3 éjszakára Róma környékén, 1 éjszakára Padova környékén (3 csillagos hotel), fürdőszobával, 2 ágyas elhelyezéssel
  • Reggelit (5 alkalom) és menüvacsorát (5 alkalom)
  • Utaskísérőt az utazás teljes időtartama alatt
  • Helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt Rómában és Firenzében
  • Idegenforgalmi adó díját


 • A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Belépőjegyeket (tájékoztató árak):
   • Firenze, villamos jegy + audioguide: 7,00 €/fő
   • Firenze, Santa Croce templom: 8,00 €/fő
   • Vatikáni Múzeum, helyi idegenvezetéssel és regisztrációval együtt: 27,00 €/fő
   • Colosseum + Forum Romanum, regisztrációval együtt: 17,00 €/fő
   • Róma, audioguide készülék (kötelező): 9,00 €/fő/3 nap
   • Villa d’Este: 15,00 €/fő
   • Római közlekedési jegy (48 órás): 14,00 €/fő
  ·         Egyágyas felár: 25.000 Ft/fő

  ·         Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást:

  o   70 éves korig: 5.400 Ft/fő

  o   70-80 év között: 8.400 Ft/fő

  o   80 év felett: 12.900 Ft/fő