Kulturális körutazás Venetóban, Velencében és a szigeteken (3 nap/ 2 éj)

Kulturális körutazás Venetóban, Velencében és a szigeteken (3 nap/ 2 éj)
Részvételi díj
60,000 HUF
Résztvevők száma
Időpont (tervezett)
Felszállási helyek
Fizetési mód
A dokumentációt ....
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • Kirándulásunk során Veneto környékének leglátogatottabb, valamint kevéssé ismert szépségeivel is ismerkedünk. Az Adria és a Dolomitok ölelésében fekvő terület nemcsak földrajzi, de kulturális és gasztronómiai szempontból is rendkívül változatos, így nem bánja meg, aki rászánja magát e festői táj kevéssé ismert látnivalóinak felfedezésére. Kirándulásunk során szinte időutazásra indulunk, hiszen az elmúlt évszázadok hangulatát idéző arisztokrata villák és birtokok között vezet majd utunk, hogy a legszebb, legérdekesebb területeken megpihenve elmerülhessünk ebben a csodavilágban. S hogy kirándulásunk nemcsak kulturális, de gasztronómiai jelleggel is bír, igazolja a helyi specialitások sora, köztük a grappa, a tiramisu és a prosecco is.

  1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel Olaszországba, s elsőként egy sétát teszünk Palmanova erődvárosban. A 2017 óta az UNESCO világörökségi listáján is szereplő várost a velenceiek alakították erődvárossá, azzal a nem titkolt céllal, hogy a Velencei Köztársaság legnagyobb szárazföldi támaszpontjává fejlesszék. A szabályos kilencszögletű alaprajzát a máig megőrizte a város, bár az eredeti szándékról csak az óriási méretű főtér tanúskodik, amelynek kiterjedése a kisváros méreteihez képest aránytalanul eltúlzott. A városba három nagy erődített városkapun keresztül lehet bejutni. Ezek megóvott állapotban ma is megtekinthetők. A városi sétánkat követően Veneto egyik legszebb fekvésű kastélyához utazunk, amely a Dolomitok közelében áll, gyönyörű park ölelésében. Castelbrando kastélyához egy panorámás siklóval juthatunk fel, ahonnan gyönyörű a környékre való rálátás. A kastély egyik részében ma elegáns hotel működik, a másik részét azonban mi is bejárhatjuk. A kiállításon megismerkedhetünk a kastély történelmével, legendáival, a mitikus Brandolino életével és egy gazdag fegyvergyűjteményt is megtekinthetünk. A kastélylátogatást követően elfoglaljuk szállásunkat és vacsora.

  2. nap: Reggelit követően Veneto központjába, Velencébe utazunk, ahol végigjárjuk a legszebb nevezetességeket (Szent Márk tér, Bazilika, Prokuráciák, Dózse palota, Sóhajok hídja, Rialto, stb.). Felkeressük Buranot, a csipkeszigetet, valamint Muranóban, az üveggyártás szigetén bekukkantunk egy üvegfújó mester műhelyébe is. Közben sokat hajózunk, s több kisebb szigetet, valamint a velencei repülőteret is láthatjuk. A tartalmas nap után visszautazunk szállásunkra, vacsora.

  3. nap: Reggeli után Trevisóba utazunk. Ez a hely a vízimalmok városa. Ha valaki kedveli a macskaköves utcákat, ódon színes házakat, akkor ez a Sile-parti város tetszeni fog! Városnéző sétánk során felkeressük a Dóm tér, az Urak tere és a sétálóutca (Via Calmarggiore) nevezetességeit. Nem mellesleg pedig olyan finomságokat köszönhetünk a városnak, mint a proseccót (gyöngyözőbort) vagy a tiramisút, amit mi is megkóstolhatunk szabadidőnk során. Folytatjuk utazásunkat, s hamarosan Portogruaro középkori hangulatú városába érkezünk, amelyet az „árkádok városaként” ismernek. A Lemene folyó partján fekvő városban szép, velencei gót stílusban épült paloták ejtenek ámulatba. A város legrégibb része a Palazzo della Loggia környéke a környékbeli középületekkel és a folyó partján található, romantikus vízimalmok sorával. A hangulatos, pálmafás utcák sétára csábítanak. A városnézés után szabadidő és bevásárlási lehetőség az Adriatico2 bevásárló központban. Ezután hazautazás, várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül. • A részvételi díj tartalmazza:

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést
  • Reggelit és vacsorát
  • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Ponte di Piave környékén
  • Idegenforgalmi adót
 • A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Belépőjegyeket (tájékoztató jellegű):
   • Castelbrando kastély: kb. 12 €/fő
   • Velencei egész napos hajójegy: 22 €/fő
  • Egyágyas felár: 14.000 Ft/fő
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást:
   • 70 éves korig: 2.400 Ft/fő
   • 70-80 év között: 3.900 Ft/fő
   • 80 év felett: 6.200 Ft/fő