Üdülés Közép-Dalmáciában (5 nap/ 4 éj)

Üdülés Közép-Dalmáciában (5 nap/ 4 éj)
Részvételi díj
118,000 HUF
Résztvevők száma
Időpont (tervezett)
Felszállási helyek
Fizetési mód
A dokumentációt ....
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap: Szombathely – Vodice (kb. 580 km)
  Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Vodicébe. Ez az üdülőváros Horvátország közepén fekszik és örömmel várja a magyar turistákat. A tengerpart teljes hosszában jól kiépített strandok, éttermek, bárok és bulizásra csábító helyek várják a pihenni és szórakozni vágyókat, ugyanakkor a kikötőben sok kirándulóhajó várakozik, hogy valamelyik szigetecske felé elinduljon. Szállásunk a Rivijera Hotelshez tartozó Imperial Park Hotel***-ban lesz. A szálloda Vodice tengerpartján, a központtól 700 méterre található. A szálloda előtt egy gyönyörű strand helyezkedik el. A vendégek kényelmét egy mediterrán gyógynövényekkel gondosan beültetett kert, étterem, teniszpályák, szauna és uszoda is szolgálja. Szállás elfoglalása és szabad program, majd vacsora a hotel éttermében.

  2. nap: Vodice
  Reggeli után egész napos szabadprogram, fürdőzés a tengerben. Este vacsora a szállodában.

  3. nap: Vodice – fakultatív hajókirándulás a Kornati-szigetekhez
  Reggeli a szállodában, majd egész napos fakultatív hajókirándulásra indulunk a Kornati-szigetekhez. A Kornati Nemzeti Park Horvátország egyik népszerű szimbóluma, amely a tengerből kidudorodó milliónyi kis szigetecske és a sok sekély tengeri lagúna miatt népszerű kirándulóhely. Kb. 2,5 óra tengeri hajózás után érjük el a Kornati Nemzeti Parkot, ahol a hajó körbejár néhány szigetet, majd kiköt Dugi-otok szigeten, ahol az Ezüst tó található. Lehetőség van a szigeten sétálni, strandolni a belső tóban. Ebéd (sült hal/ hús, saláta, bor) a hajón. Visszaérkezés Vodicébe 18 óra körül. Aki nem vesz részt a programon, Vodicében szabadon töltheti el a napot. Vacsora a szállodában.

  4. nap: Vodice – Krka vízesések - Vodice
  Reggeli után ismét fakultatív kirándulásra indulunk, ezúttal a Krka Nemzeti Park népszerű helyszíneit járjuk be. Lozovacból elindulva a hajókikötőbe indulunk, hogy helyi hajóval átjuthassunk a Ferencesek szigetére. A kis sziget fő látványossága az egykori kolostor, amelynek egy része ma is a szerzetesek által lakott terület, a másik épületrészben viszont kiállítások várnak minket. A szigeten tett séta során azonban sok szép növénnyel is találkozhatunk. Miután visszahajóztunk a kiindulópontra, a vízesésekhez indulunk. A park fő látványossága a nagy vízesés, a Skradinski buk vízesésrendszere, mely több kisebb-nagyobb vízesésből áll. A Skradinski buk 400 méter hosszú és 100 méter széles területet foglal magában, 17 vízesés található itt. A vízesés legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 48 méter szintkülönbség van. Ez Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Miután mindent végig jártunk, visszautazunk a szállodába. Este vacsora a hotelben.

  5. nap: Vodice – Sibenik – Szombathely (kb. 600 km)
  Reggelit követően a Vodice szomszédságában található Sibenikbe indulunk. A város a Krka-folyó torkolatának térségében terül el és teraszos elrendezésben egy mészkősziklára építették, amely egészen érdekes bájt kölcsönöz a településnek. Sokan egyszerűen Dalmácia legszebb városaként emlegetik. A Sibenikre jellemző paloták, amelyeket egykor az osztrákok építtettek, a velenceiek korából származó erődítmények, a templomok, a butikok és a egyéb szórakozásra csábító helyek töltik meg élettel a várost. A város egyedi hangulatát a régi elemek és modern élet részeinek elegye adja. A város az UNESCO Világörökség része, így a kultúra iránt érdeklődők egész biztosan sok időt fognak eltölteni a felfedezésével. A városnézést követően rövid szabadidő, majd hazaindulunk. Folyamatos utazás Horvátországon át Magyarországra. Várható érkezés Szombathelyre a közlekedési viszonyoktól függően 21.30 körül.
 • A részvételi díj tartalmazza:

  • Autóbuszos utazást
  • Csoportkísérő idegenvezetést
  • Reggelit és vacsorát a szállodában (svédasztalos reggelivel és svédasztalos vacsorával)
  • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Vodicében, a Rivijera Hotels lánchoz tartozó Hotel Imperial Park***-ban
  • A medencék és sportolási lehetőségek használatát (pl. asztali tenisz, billiárd)
  • Ingyenes WIFI-t
  • Idegenforgalmi adó díját
 • A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Fakultatív kirándulások árát (min. létszám: 20 fő/út – előre kell jelezni és fizetni is!)
   • Hajókirándulás a Kornati-szigetekre: F: 380 kn/fő, 5-12 éves korig: 200 kn/fő
  Előre kérjük jelezni, hogy húst vagy halat kérnek-e a hajón!

   • Krka Nemzeti Park: 3.000 Ft/fő + 280 kuna/fő (rezervációs díjjal együtt)
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást:
   • 70 éves korig: 4.200 Ft/fő
   • 70-80 év között: 6.700 Ft/fő
   • 80 év felett: 10.400 Ft/fő
  • Tengerre néző szoba felárat (korlátozott számú szoba): 25.000 Ft/szoba/ 5 nap
  • Egyágyas szoba felára: 21.000 Ft/fő
  • Horvátországi útadó (kötelezően fizetendő): 100 kuna/fő