Fontos információk utazáshoz

Kedves Utasaink!
 
VÉGRE!!!! Elérkezett az idő, hogy újra együtt indulhassunk útnak! Sokan vártunk már erre...
 
Nyilván, sajnos nem minden lesz azonban ugyanolyan, mint amilyen régen volt :(
 
Legfontosabb változás a védettségi kártya... nem kell bemutatni senkinek, hogy mennyire nehéz ez a téma...
A helyzet az, hogy autóbuszainkra a jelenlegi szabályozások szerint elvileg ugyan felszállhatnak védettségi igazolvány nélküli utasok is (ebben az esetben ugyanazok a szabályok élnek, mint a tömegközlekedésben: azaz mindenki végig köteles maszkban ülni), ugyanakkor hiába viszünk el mindenkit bármilyen úticélra, ha ott a különféle szolgáltatók már nem fogják őket beengedni bizonyos helyszínekre (pl. múzeumba, állatkertbe, stb.), hiszen őket is kötik a központi szabályozások...
 
Nehéz ez, nagyon nehéz...
 
Talán kedves (leendő) Utasaink is értik a fentieket figyelembe véve, hogy valójában nem hagytak nekünk más választást az érvényes szabályok, minthogy az autóbuszra történő felszállás előtt kérjük a védettségi kártya felmutatását.
 
(Felmerült ugyanakkor egy másik, teljesen jogos kérdés: azon ingázók, akik az osztrák munkavégzés miatt 72 óránként tesztelve vannak, felszállhatnak az autóbuszra érvényes negatv teszttel? - A kérdés abszolút jogos, így azt a döntést hoztuk, hogy szeretettel látunk mindenkit, aki 48 óránál nem régebbi negatív teszttel rendelkezik (akár pl. osztrák munkavégzésből adódóan), ugyanakkor kérjük, hogy számoljanak azzal, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a magyar múzeumok és egyéb látványosságok nagy része csak a védettségi igazolványt fogadhatja el... Reméljük, ez mielőbb változni fog majd!... Ugyanakkor ha sikerül olyan utazást választani, pl. túrát, ahol nem kell belépőt váltanunk sehova, semmilyen hátrány nem éri majd Utasainkat a kirándulás során.)
 
Kérjük ezért, hogy az utazásokra jelentkezés (és pláne a befizetés előtt) mindenki gondolja át, hogy az utazás időpontjában rendelkezésére fog-e állni érvényes védettségi igazolvány!
 
Amit eddig olvashattak, az a BELFÖLDI UTAZÁSOK esetére érvényes szabályozás...
 
Hogy mi lesz a KÜLFÖLDI UTAZÁSOKKAL?
Egyelőre sok a kérdés, amelyekre remélhetőleg a közeljövőben megérkeznek majd a válaszok.
A "legjobb", amit javasolhatunk utazási szempontból: a tervezett külföldi utazás időpontjáig oltassák be magukat kétszer, és teljen el a 2. oltástól számított 14 nap, mert a jelenlegi tervezetek szerint ehhez kötik majd az "európai vakcinaútlevél" kiadását, amely gyakorlatilag szabad mozgást eredményez majd Európán belül (valószínűleg azon kívül is...), a határátlépésekkel járó utazások esetén.
 
Hogy a vakcinaútlevél hiányában milyen egyéb lehetőségeket hagynak majd, azt az egyes országok maguk szabályozhatják, de ez is folyamatosan változik... hónapokkal előre lehetetlenség megmondani, hogy például a nyár közepén mi lesz az érvényes szabály... A horvátok például úgy tűnik, engedik majd a határárlépést a 48 óránál nem régebbi negatív teszttel is, ugyanakkor ennek nyilván plusz költsége van, amelyet az utasnak magának kell fizetnie... és akkor még vissza is kell térni Magyarországra, amelynek részletszabályai szintén ismeretlenek egyelőre...
 
A FENTIEK SZERINT TEHÁT KÉRJÜK, HOGY UTASAINK CSAK ABBAN AZ ESETBEN JELENTKEZZENEK UTAZÁSAINKRA, AMENNYIBEN VÁLLALHATÓNAK ÉRZIK EZEKET A FELTÉTELEKET!
 
Őszintén reméljük ugyanakkor, hogy hamarosan feloldásra kerülnek ezek a szabályok és ismét kártya nélkül élvezhetjük a klassz társaságot, gyönyörű tájakat és a rájuk jellemző ízeket, illatokat :)
 
Mi nagyon várjuk már, reméljük, Önök is!
 
Ahogy a kínálunkból is olvashatják, mi lelkesen készülünk, szinte teljes Magyarország elérhető lesz kínálatunkban :) Még jönnek a belföldi többnapos utazások is, hamarosan olvashatják is őket :)
 
Készülünk színházi programokkal is, amint a színházak elküldik, hogy milyen előadásokkal várnak majd minket.

 
Mi tehát bizakodunk, s  várjuk jelentkezésüket akár személyesen, akár telefonon (94/312-972), akár emailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)!
 
Találkozzunk mihamarabb! 
 
Várjuk Önöket szeretettel!