Bajor kastélyok és Mainau, a virágok szigete BETELT

The product (code : 336) is not published.

 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel a Bajoroszág területén fekvő Chimsee –hez, ahol egy, a versaillesi kastély mintájára épített, de máig be nem fejezett kastélyhoz hajózunk. A Neues Schloss Herrenchimsee-nek, a „tündérek kastélyának” története maga is éppoly kalandos, mint az építtető, II. Lajos élete. A kastélylátogatást követően folytatjuk utazásunkat Szombathely testvérvárosába, Kaufbeurenbe, ahol városnéző séta során ismerkedünk a város legszebb épületeivel. Szállás és vacsora Kaufbeurenben (3 éj).

  2. nap: Reggeli után indulás a Bajor-Alpokba, a Wagner ihlette és II. Lajos bajor király által építtetett, két gyönyörű kastélyhoz, Neuschwansteinbe és Linderhof kastélyába. II. Lajos bajor király szerette a kastélyokat, szerette a művészetet és szerette vágyait megvalósítani. A Linderhof kastély is ezt testesíti meg. Ez a legkisebb az általa építtetett három kastély közül és az egyetlen, amely teljesen elkészült korai halála előtt. Megtekintjük a kastély mesébe illő belső szobáit. Ezután utazunk a kastélyok kastélyának is nevezett csupa torony- és bástya épületegyüttesbe, Neuschwansteinbe. A kastély egy festői környezetben, egy magas sziklaormon épült, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az alatta elterülő alpesi tóra. A sok szép élményt követően visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

  3. nap: Reggelit követően Konstanzba utazunk, a híres zsinat helyszínére. Séta a mozgalmas főutcán. Festett falú házak sorát és a városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrálist, melynek rotundája is különleges. Sétánk során megtekintjük a kikötőt is. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Bodeni-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Látványos a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után továbbutazunk, hogy a bájos Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Bodeni-tóból. Megcsodáljuk az évszázados épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságot tükröző, bájos, festett falú polgárházak sora. Szállás és vacsora előző helyen.

  4. nap: Reggeli után Münchenbe, a bajor fővárosba indulunk. Ismerkedés a város műemlékeivel, történelmi nevezetességeivel, autóbusszal, majd gyalogosan (Nemzeti Színház és Operaház, Alter Hof, Hofbräu, a híres bajor sörház, Isar-kapu, Altes Rathaus, Neues Rathaus, Miasszonyunk templom). Rövid szabadprogram után hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést
  • Reggelit
  • Szállást 3 csillagos hotelben, fürdőszobával, 2 ágyas szobában Kaufbeurenben
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jellegű):
   • Mainau: kb. 22 €/fő (helyi idegenvezetés és belépőjegy)
   • Neuschwanstein vára: kb. 16 €/fő (transzfer és belépőjegy)
   • Chimsee: kb. 15 €/fő
   • Linderhof: 10 €/fő
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 2.400 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást + BBP-t: 7.400 Ft/fő
  • Vacsorát: 16.000 Ft/fő (3 alkalom)
  • Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő