Felvidéki barangolás a történelmi Magyarországon

Felvidéki barangolás a történelmi Magyarországon
Részvételi díj
58,000 HUF
Résztvevők száma
Felszállási helyek
Kipostázzuk a dokumentumokat?
Időpont
Útlemondási biztosítás + BBP (4.500 Ft/fő)
BBP-t kér? (2.000 Ft/fő)
Egyágyas felár (10.000 Ft/fő)
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap:
  Indulás Szombathelyről 7.00-kor. Határátkelés Komáromnál. Első állomásunk Révkomárom, ahol városnézés során ismerkedünk a város értékeivel. Megtekintjük Szent István, Jókai és Klapka szobrát, az Európa-udvart. Útközben megemlékezünk az 1849-es nagysallói ütközetről és megállunk az emlékoszlopnál. Útunk során Kékkő várához is ellátogatunk, amely egykoron a Balassi család fészke volt. A várat később bővítették és egy kastélyt építettek mellé. A család egyik leghíresebb tagjával, a költő és katona Balassi Bálint életével is ismerkedhetünk itt. Utazásunk következő állomása a Madách család kúriája, Alsósztregova. A Madách-kúriában ma Madách Imre tiszteletére kialakított emlékmúzeum működik, amelynek különlegessége a Madách személyes tárgyait bemutató szobákon kívül Az ember tragédiájának közérthető módon való bemutatása. Végül rimaszombati városnézéssel és vásárlással zárjuk a napot, majd megérkezünk szálláshelyünkre, a rimaszombati Euromotelbe és vacsorázunk (1 éjszaka).

  2. nap:
  Reggelit követően folytatjuk utazásunkat a Felvidék csodás tájain. Gömöri nézelődésünk során felkeressük az evangélikus templomot és Cinka Panna, a legendás hegedűs és mai értelemben ismert első cigányprímás sírját, és egyúttal Petőfi nyomába is szegődünk. A Gombaszögi cseppkőbarlang a Szlovák-karszt Nemzeti Park legjelentősebb barlangjai közé tartozik. Főleg szalmacseppköveiről ismert. Ezután az évekkel ezelőtt jelentős tűzkárt szenvedett Krasznahorkai várhoz utazunk, de felkeressük az Andrássy-mauzóleumot is. Betlér gyönyörű kastélyában folytatjuk az Andrássy családdal ismerkedésünket. A történelmi Magyarország egyik legnagyobb, épségben fennmaradt, eredeti bútorokkal berendezett vadászkastélya ez, ahol a páratlanul gazdag enteriőrkiállítás mellett a régió egyik legszebb kastélyparkja teszi teljessé az élményt. Iglóba érkezve szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás elfoglalása Szepessümegen, a Hotel Trio-ban, vacsora (2 éjszaka).

  3. nap:
  Reggelit követően visszatérünk Iglóba, ahol városnéző sétánk során a hely látnivalóit keressük fel, majd Lőcsére utazunk. A Szent Jakab templom, a Szepesi vár és az Ősz szakál forrás igazi kuriózumok. A Poprád folyása mellett fekvő Késmárk, mögötte a Magas-Tátra csipkés csúcsaival a Szepesség legfestőibb fekvésű városa. Központjában áll a ma múzeumnak otthont adó reneszánsz stílusú, pártázatos, bástyákkal tagozott Thököly-vár, mely napjainkban gyönyörűen restaurálva kora barokk kápolnával és a fekete várúrnő sötét legendájával a Magas-Tátra alatti város népszerű látványossága. Nem hagyjuk ki a látnivalók közül a Fatemplomot és az Új Evangélikus templomot sem. Tátralomnicra érkezve függőkabinos kötélpályával a Kőpataki tóig kapaszkodunk fel, hogy onnan élvezhessük a páratlan kilátást. Visszautazunk szállásunkra, vacsora.

  4. nap:
  Reggeli után a Magas-Tátra alatt haladva megtekintjük a Liptói víztározót, majd Rózsahegyen tartunk egy rövid pihenőt. Donovalyn, a híres síterepen áthaladva jutunk el Óhegyre, amelynek bazilikája eredetileg egy gótikus templom volt, s 1990-ben a templom a Bazilika Minor nevet kapta. Szlovákia szívében, a Garam folyó völgyében fekszik Besztercebánya, a térség legszebb városa. Itt zárjuk felvidéki látogatásunkat, a városnéző séta után hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre az esti órákban.

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést
  • Szállást 2 ágyas, fürdőszobás szobában:
   • 1 éjszaka Rimaszombatban, a 2 csillagos Euromotelben
   • 2 éjszaka Szepessümegen, a 2 csillagos Hotel Trioban
  • Ellátást: kontinentális reggeli és menüvacsora, ebédre úticsomag
  • Útlemondási biztosítást (4.500 Ft/fő)
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Egyágyas felár: 10.000 Ft/fő
  • Belépőjegyek – tájékoztató, 2018-as árak!:
   • Kékkő: bástya, kápolna, Balassi terem 2,00 €/fő
   • Alsósztregova, Madách kastély: 2,00 €/fő
   • Gombaszögi cseppkőbarlang: 4,00 €/fő
   • Betlér kastély és Mauzóleum: 5,00 €/fő
   • Lőcse: Szt.Jakab templom: 3,00 €/fő
   • Késmárk: Thököly vár, Templomok: 3,00 €/fő
   • Drótkötélpálya, libegő: Kőpataki tóig és vissza: 19,00 €/fő