Észak-Magyarország és a Debreceni Virágkarnevál (1 HÖLGY társításra vár)

Észak-Magyarország és a Debreceni Virágkarnevál
Részvételi díj
69,000 HUF
Résztvevők száma
Felszállási helyek
Kipostázzuk a dokumentumokat?
Időpont
Útlemondási biztosítás + BBP (7.800 Ft/fő)
Vacsorát kér? (13.500 Ft/fő)
Egyágyas felár (18.000 Ft/fő)
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap: Elutazás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel. rövid séta során ismerkedünk Miskolc nevezetességeivel: a szép fő utca mentén sok-sok műemléki jellegű épületet találunk, s felkeressük többek között a Színházat, valamint a Gráciák és Mancs mentőkutya szobrát is. A nap második felében Lillafüred kellemes hangulatát élvezhetjük, ahova a Miskolcról induló kisvasúton jutunk el. Mivel a Bükk-hegység és Lillafüred csodálatos természeti szépségekkel rendelkezik, a polgárság élénken érdeklődött a könnyebb megközelítési lehetőséget nyújtó vasút iránt. A vonat ma is szállítja látogatóit, 16 km-es útvonalon kápráztat el minket. Lillafüredi látogatásunk során felfedezzük a település minden apró zugát. Kirándulásunk kiindulópontja a ma hotelként működő Palotaszálló. A Függőkert az 1920-as évek végén, a Palotaszállóval egy időben épült. Valójában egy esztétikusan kialakított támfal-rendszer, amely a szállót statikailag erősíti. A fokozottan védett Anna-barlang bejárata a Palota-szálló alatti Függőkertek aljában, közvetlenül a Szinva-vízesés mellett található. Járatainak hossza 570 m, melyből a bemutatott szakasz hossza 208 m. A barlang a Szinva forrás vizéből kivált mésztufában keletkezett s különlegessége éppen befoglaló kőzetéből és gyönyörű, egyedülálló képződményeiből adódik.Az Anna-barlang közelében, 20 méter magas édesvízi mészkő teraszról zúdul le az ország legmagasabb vízesése. A vízesés a Függőkert legfőbb látványossága. A lenyűgöző környezetben lévő Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásával keletkezett.

  2. nap: Reggelit követően az Aggteleki cseppkőbarlang megtekintése következik. A kb. 1 órás látogatás legszebb része a fény-és hangjáték. Szilvásváradra, a híres Fátyol-vízeséshez indulunk. A Szalajka-völgy legszebb részének bejárásához erdei kisvasút vezet, majd teszünk egy kellemes sétát is az árnyas fák között. Végül Egerbe érkezünk, ahol városnéző sétánk során megtekintésre kerülnek a városi nevezetességek: vár, a bazilika, a belvárosi épületek és az egykori érseki pincerendszerbe is ellátogatunk. A „Város a Város alatt” a Hatvani kaputól a Rác kapuig, közel 4 km hosszan nyúlik el. A pince legszebb része az Oszlopcsarnok, ahol 7 x 7 pinceág sakktáblaszerűen hálózza be a teret. A tufából kimosott mészkőből csodálatos cseppkő szerű képződmények alakultak ki a falakon. A pincét 2007-ben a hét legismertebb magyar „építészeti csoda” közé választották. (A pincében nyáron is kb. 12 fokos a hőmérséklet, meleg ruha ajánlott). A Szépasszonyvölgyben kedvünkre válogathatunk a környék finom boraiból. Visszautazunk a szállásunkra. Vacsora.

  3. nap: Reggeli után utazás Debrecenbe, amelynek főutcáján megtekintésre kerül a debreceni virágkarnevál. A kocsik elvonulása után városnéző séta a cívis városban, majd a Hortobágy felé indulunk, amely Európa legnagyobb szikes pusztája. Az 1999 óta a Világörökségek listáján is szereplő terület a természetvédelem, a gazdálkodási tevékenység és az idegenforgalom sajátos egységét alkotja. Rövid pihenő a Kilenclyukú Hídnál, nézelődés a Hídi vásárban. Visszautazás a szállásra, vacsora.

  4. nap: Miután elfogyasztottuk reggelinket, a diósgyőri vár meghódítására indulunk, majd látogatást teszünk a szépen felújított Andrássy-kastélyban, Tiszadobon. A romantikus stílusú tiszadobi Andrássy-kastély a szájhagyomány szerint a kastély Erzsébet magyar királyné tiszteletére, a francia Loire folyó mentén épült középkori lovagi várkastélyok mintájára készült. Hazaindulunk, várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

  • Az autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést
  • Szállást 3 éjszakára 3 csillagos hotelben Miskolcon vagy a környékén, 2 ágyas, fürdőszobás elhelyezéssel
  • Reggelit
  • Belépőjegyek árát (az árak tájékoztató jellegűek!):
   • Lillafüred, Anna-barlang: kb. 1.500 Ft/fő
   • Aggtelek: kb. 2.200 Ft/fő
   • Szilvásvárad: kb. 2.000 Ft/fő
   • Eger, vár: kb. 2.200 Ft/fő
   • Eger, pince: kb. 2.200 Ft/fő
   • Eger, Szépasszonyvölgy, borkóstoló: kb. 1.800 Ft/fő
   • Diósgyőri vár: kb. 1.500 Ft/fő
   • Tiszadobi kastély: kb. 1.500 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást (7.800 Ft/fő)
  • Vacsorát (13.500 Ft/fő)
  • Egyágyas felárat (18.000 Ft/fő)