Olívaszüret és barangolás Toszkána csodás tájain (1 HÖLGY és 1 ÚR társításra vár)

Olívaszüret és barangolás Toszkána csodás tájain
Részvételi díj
115,000 HUF
Résztvevők száma
Felszállási helyek
Kipostázzuk a dokumentumokat?
Időpont
Útlemondási biztosítás + BBP (9.000 Ft/fő)
BBP-t kér? (2.500 Ft/fő)
Egyágyas felár (20.400 Ft/fő)
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap: Szombathely – Pisa - Vinci

  Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba. Hosszú utazásunk során ismerkedünk a szép szlovén és olasz tájakkal, majd megérkezünk Pisába, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető, Ferde Torony. A fő nevezetességek bejárása után folytatjuk utazásunkat Vincibe, amely Leonardo emlékét idézi. Szállás elfoglalása és vacsora.

  2. nap: Vinci – Firenze - Lucca -Vinci

  Reggeli után utazás Toszkána fővárosába (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Rövid szabadprogram. A délután második részében a festői Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Séta az ősi várfalon, majd rövid séta a városban: San Martino dóm – San Michele in Foro templom – Piazza Amfiteatro. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

  3. nap: Vinci – Siena – San Gimignano - Volterra – Vinci

  Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Délután látogatás San Gimignanoba, a "tornyok városába", ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Végül rövid látogatás az alabástrom művészetéről híressé vált etruszk alapítású Volterrában. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 

  4. nap: Vinci – San Miniato – Vinci

  Reggeli után a helyi értékeket keressük fel. A Museo Leonardianónak, a nagy Leonardo da Vinci tiszteletére alapított különleges múzeumnak két épület: a Palazzina Uzielli és a Castello dei Conti Guidi adnak otthont. Az intézményben található a világon az egyik legjelentősebb és legszéleskörűbb gyűjtemény Leonardo feltalálói, technikai és mérnöki munkásságáról. Különösen érdekes a Leonardo által tervezett kerékpár, valamint a gépkocsimotoros szekér: a rugós készülék által mozgatott önjáró szekér “Leonardo autómobilja” néven ismert. Ezután felsétálunk az olívafarmra, ahol már vár minket kísérőnk, akitől mindent megtudhatunk az olíváról: mit kell tudni a bogyóról, hogyan kell gondozni, mik az ellenségei, mire kell figyelni a szedéskor és a bogyók válogatásánál, s végül a préshez elkísérjük a gazdát. Az olívabogyó szedésből egyébként mi is kivehetjük részünket. Amikor végeztünk a munkával, egy finom, parasztebéd vár ránk, majd autóbusszal San Miniatóba utazunk, ahol ezekben a napokban zajlik a hagyományos szarvasgomba fesztivál. Körbenézünk a kóstolóval is büszkélkedő rendezvényen. Ezután visszautazunk szállásunkra és megvacsorázunk.

  5. nap: Vinci – Cerreto Guidi – Szombathely

  Reggelit követően hazaindulunk. Szállodánktól mindössze 5 km-re található a hosszú történelmi múltra visszatekintő Cerreto Guidi. A város jelentős egyházi építészeti emlékekkel rendelkezik, San Leonardo plébániatemplomáról már a 10.századtól fennmaradtak írásos források. A Santa Liberata-szentélyben 1300-as évekből származó freskókat csodálhatnak az ide érkezők. Mindenképpen érdemes megemlíteni Cerreto Guidi két villáját, melyek egykor a Medici-család tulajdonát képezték. Közülük csak a városközpontban álló Villa Medicea látogatható, amely 2002-től egyben a Vadászati és Területi Történeti Múzeumnak is helyet ad. A gyakori tulajdonosváltások eredményeként többször átalakított rezidenciát I.Cosimo nagyherceg építtette 1555 körül, és a Mediciek mind vadászkastélyként, mind Firenze és Pisa közötti gyakori utazásaik pihenőhelyéül használták. Az épület a legendás firenzei dinasztia egyik szörnyű eseményét is felidézi: itt vált brutális gyilkosság áldozatává 1576-ban Isabella de’Medici, akit férje: Paolo Orsini hűtlensége miatt megfojtatott (a korabeli hivatalos levelek „hajmosás közben bekövetkezett balesetnek” álcázták az esetet). A balsorsú nagyhercegnőnek egészalakos portré állít emléket a gyilkosság feltételezett helyén. Napjainkban a múzeum gyűjteményében felettébb változatos korú és stílusú darabok találhatók, az antik római, román és gótikus lapidáriumoktól kezdve az itáliai és iszlám eredetű műtárgyakig. Ezt követően hazaindulunk, várható hazaérezés a késő esti órákban.

  Vacsora: 3 fogásos, tipikus toszkán ételekkel.
  Tésztaféle, hús körettel és salátával, majd desszert (sütemény vagy gyümölcs), víz.  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést, helyi idegenvezetést
  • Reggelit és vacsorát
  • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Vinciben
  • Behajtási engedélyek díját
  • Idegenforgalmi adó díját
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jellegű):
   • Leonardo Múzeum és szülőház: 9,00 €/fő
   • Firenze, vonatjegy: 6,00 €/fő
   • Firenze dóm, kupola+keresztelő kápolna+múzeum+harangtorony + kripta: 11,00 €/fő
   • Pisa, ferdetorony: 19,00 €/fő
   • Pisai egyéb múzeumok: kb. 7,00 €/fő
   • Sienai dóm: 5,00 €/fő
   • Olívaszüret ebéddel: 25,00 €/fő
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 2.500 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást + BBP-t: 9.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 20.400 Ft/fő