Isztriai élmények - Garantált indulás

Isztriai élmények
Részvételi díj
55,000 HUF
Résztvevők száma
Felszállási helyek
Kipostázzuk a dokumentumokat?
Időpont
Útlemondási biztosítás + BBP (4.600 Ft/fő)
BBP-t kér? (1.800 Ft/fő)
Vacsorát kér? (10.000 Ft/fő)
Egyágyas felár (12.000 Ft/fő)
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap:
  Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Szlovénián keresztül a tengerpartra. A szlovén tengerpart szépségében nem marad el sem a horvát, sem az olasz Adria mögött. Városnézés a hangulatos, félszigetre épült pirani óvárosban (Tartini tér, városháza, Ferences kolostor, stb.). Azok, akik Szlovénia gyöngyszemét tüzetesebben is megismernék, a főtérről elindulva felkapaszkodhatnak a Szent György templomba, ahonnan egészen elképesztő panoráma tárul a látogató elé. Ezután rövid szabad program. A parti sétányon számtalan remek étterem kínálja a friss halételeit, pizzáit és sült ételeit, így az ebédre nem lehet gondunk. Pirani látogatásunkat követően folytatjuk utazásunkat a horvát Isztria egyik kedvelt városába, Porecbe. Porec éghajlata igen kellemes. A turistákra nagy figyelmet fordítanak, a parkok, közterek szépen gondozottak. Belvárosa Velence hangulatát idézi. Érdemes a városban sétálgatni, hiszen itt találjuk a világörökség részévé nyilvánított Eufrázius Bazilikát is. A városnéző séta után érkezés poreci szállásunkra, vacsora.

  2. nap:
  Reggeli után a római emlékekkel büszkélkedő város, Pula felfedezésére indulunk. A város a félsziget déli csücskében helyezkedik el. Bejárjuk a zegzugos utcákat és közben olyan kincsekre bukkanunk, mint Sergius diadalíve, a híres amfiteátrum, a bazilika, vagy a Fő tér, amely egykor a Forum helyszíne volt Augustus templomával. Ezután Vsar kikötőjébe utazunk, mivel innen indul a DUPIN nevű hajó. Hajókirándulásra indulunk a Limski Fjordba, ahol a legendás hírű Winnetou barlang is található. S miközben mi a fjord tiszta vizét csodáljuk, már készül a finom ebéd, amely grillezett tengeri halat vagy húst jelent salátával és kenyérrel. Az ebéd után kikötünk a bájos Rovinjban, ahol 2 óránk lesz a belváros fő nevezetességeinek felfedezésére. Rovinji látogatásunk után visszaszállunk a hajóra és panoráma kirándulást teszünk a Vörös sziget körül, majd alkonyattájban visszaérkezünk Vsarba, ahol vár ránk autóbuszunk. Visszatérünk a szállásra, vacsora.

  3. nap:
  Reggelit követően a Kvarner-öböl egykori legkedveltebb üdülővárosába, az isztriai part legelegánsabb fürdővárosába, Opatijába utazunk, amely a legtöbbeket a francia riviéra városaira emlékeztet. Az egykoron Abbázia nevet viselő város hatalmas szállodáival, gyönyörű parkjaival és villáival ma is számos vendéget vonz. Sétánk után szabadidő, majd továbbutazunk Rijekába, amely óvárosának gyönyörű és ódon épületei között sétálva az ember úgy érezheti, mintha visszautazott volna a 140 évvel ezelőtti Fiumébe, s merengésünkből csak a híres rijekai (hal)piac zsibongása zökkent ki minket. Séta a Korzón, és szabadidő után hazaindulunk. Várható hazaérkezés 21.00 körül.

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést
  • Szállást 2 éjszakára 3 csillagos hotelben, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobában Porecben
  • Reggelit
  • Belépőjegyek árát (tájékoztató árak):
   • Piran – torony: kb. 6,00 €/fő
   • Porec – bazilika: kb. 50 kuna/fő
   • Hajókirándulás ebéddel: kb. 240 kuna/fő
   • Pula, amfiteatrum: kb. 60 kuna/fő
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 1.800 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást és BBP-t együtt: 4.600 Ft/fő
  • Vacsora: 10.000 Ft/fő (2 alkalom)
  • Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő