Isztambul - híd kelet és nyugat között

 

2019. szeptember 2-5.

Isztambul
Részvételi díj
110,000 HUF
Résztvevők száma
Felszállási helyek
Kipostázzuk a dokumentumokat?
Időpont
Útlemondási biztosítás + BBP
BBP-t kér?
Egyágyas felár (25.000 Ft/fő)
Transzfer Szombathelyről a repülőtérre és vissza
Fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon
Fakultatív részvétel a török esten
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap:
  Elutazás Bécsből a Turkish Airlines 7.00-kor induló menetrend szerinti járatával Isztambulba. Transzfer a repülőtérről a szállodába, ahol lepakolást követően autóbuszos városnézésre indulunk. A városnézés során az autóbuszról láthatjuk a város legfontosabb és legszebb részeit: a Sultanahmet negyedből kiindulva (Hagia Sophia, Kék mecset), érintve az Aranyszarv-öblöt és a Galata-hidat, elhaladva a Dolmabahce palota és a Taksim-tér előtt, egy egészen új, mégis ismerős, káprázatos világ tárul elénk. A Boszporusz-híd érintésével átmegyünk az ázsiai oldalra is. Miután megszereztük első benyomásainkat a „Kelet Kapujáról”, megnézzük a Kék mecsetet is, fotózkodunk a Hippodrom-téri nagy obeliszkkel, majd visszatérünk a szálláshelyre. Vacsora fakultatív módon egy helyi étteremben.

  2. nap:
  Reggelit követően a Topkapi-Palotába látogatunk. Az ún. „Ágyúkapu” Palota 1465 és 1853 között az Oszmán Birodalom adminisztratív központja volt, így ma is a város egyik legizgalmasabb látnivalója. Egyrészt innen meseszép a rálátás az Aranyszarv-öbölre és a Boszporuszra, másrészt máig egy elszeparált, titokzatos világ nyomait láthatjuk, ha a palota-negyedet végigjárjuk. A közel 3 órás program során látjuk az egykori szerájt, az egykori hivatali épületeket, könyvtárat, imaházakat, gyönyörű belső teraszokat és persze különféle kiállításokat. Az 1800-as évek közepére ez az épületegyüttes már elavulttá vált, így a család átköltözött a Boszporusz partján álló Dolmabahce palotába. Itt maradt azonban a kincstár, Mohamed próféta szent relikviái és az állami archívum is. Miután bejártuk az egykori szultáni központot, megpihenünk, majd megnézzük az Hagia Sophia-t, amely az isteni bölcsesség templomaként először a kereszténység legnagyobb temploma volt, később mecset lett, ma (egyelőre még) múzeum. Ezután fakultatív hajókirándulásra indulunk a Boszporuszon.

  3. nap:
  Reggeli után a város másik nagy palotájának, a klasszikusan meseszerű Dolmabahce-Palota bejárására indulunk. 1856 és 1924 között itt élt családjával az Ottomán Birodalom utolsó hat szultánja. A palota kialakítása ötvözi a barokkot, a rokokót és a neoklasszikus stílust, persze a hagyományos ottomán építészet jegyeit is felfedezhetjük benne. A Dolmabahce palota aranytól és kristályoktól roskadozik és igazi európai hangulatot kelt. Itt található a világ legnagyobb cseh kristálycsillárja: a 750 égőt tartalmazó, és 4,5 tonnás mestermű Viktória királynő ajándéka volt. Miután megcsodáltuk ezt a szép épületet, a Grand Bazar, vagyis a nagy, fedett bazár felfedezésére indulunk. A Bazár méltó lesz hírnevére. Olyan, mint egy város a városban: hatvan fedett utcácskára tagolódó épületkomplexum csaknem ötezer üzletet rejt, melyekben ékszereket, aranyat, antik bútorokat, szőnyeget, bőrárut és ruhaneműt, kerámiákat, és fűszereket kínálnak áru fajtánként csoportosítva. Este fakultatív programként részt vehetünk egy török esten.

  4. nap:
  Reggelit követően a Yerebatan Ciszterna, más nevén az „Elsüllyedt Palota” bejárására indulunk. Az ősi város alatt számos, az ó- és középkor fordulójáról fennmaradt földalatti víztározó található, melyek közül ez az egyik legjobb állapotban fennmaradt ciszterna. A ciszternát Justinianus építtette 532-ben. A földalatti terem – melyet 336 darab 8 méternél is magasabb márványoszlop tart – 138x64 méter (9800 m2), és 80 ezer m3 vizet képes befogadni. Ezután kijelentkezünk a szállodából és elindulunk a repülőtérre. A Turkish Airlines 17.40-kor induló járatával érkezünk Bécsbe, ahol vár minket autóbuszunk. Várható érkezés Szombathelyre helyi idő szerint 21.30 körül.

  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Repülőjegyet a Turkish Airlines menetrendszerinti járatára
  • Szállást 3 éjszakára a központi fekvésű Hotel Büyük Sahinler**** szálláshelyen, Isztambulban, 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobás szobákban
  • Svédasztalos reggelit
  • Transzfert a repülőtérről a szállodába és vissza
  • Autóbuszos városnézést Isztambulban
  • Repülőtéri illetéket: kb. 50.000 Ft/fő
  • Egyágyas felárat: 25.000 Ft/fő
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (BBP): 70 év alattiaknak: 2.700 Ft/fő; 70 év felett: 5.250 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást + BBP-t: 70 év alattiaknak: 9.750 Ft/fő; 70 év felett: 12.350 Ft/fő
  • Transzfert Szombathelyről Bécs-Schwechat repülőtérre és vissza: 12.500 Ft/fő
  • Belépőjegyeket: kb. 45 €/fő
  • Fakultatív programokat:
   • Hajókirándulás a Boszporuszon: kb. 70 €/fő
   • Török-est vacsorával: kb. 35 €/fő